Project the Band of Liberation

Na 1 jaar en 2 maanden interviewen, registreren en produceren gevolgd door twee maanden intensief spotten en monteren is er een klap op gegeven:

Onderstaand een paar Promo’s:

 

 

The Band of Liberation. Twee documentaires.
Zender: ONS 4 en 5 mei 2018

The Band of Liberation is een zogeheten Marching Band die is opgericht om de Nederlandse veteranen van alle gewapende conflicten in de afgelopen decennia te eren. Zij zijn dan ook in toepasselijk uniform te vinden bij vele oorlogsherdenkingen in binnen- en buitenland. Met als een van de hoogtepunten het defilé in Wageningen en de D-Day herdenkingen in Normandië.

Opnames herdenking D-Day Arromanche 6 juli 2017. Foto: Tamara Dubbelaar

The Band of Liberation is in 2000 opgericht door Simon Dubbelaar om de herdenking van 55 jaar vrede luister bij te zetten. De formule van een historisch correct militair geüniformeerde fanfare aangevuld met doedelzakken en zang bleek een zodanig succes op te leveren dat deze door de jaren heen steeds verder aangescherpt werd en uiterst succesvol bleek te zijn voor een breed veteranenpubliek in binnen- en buitenland.

Pegasus Bridge 2017. Foto Tamara Dubbelaar

Wij volgen de band in 2017 en begin 2018 tijdens veel optredens in binnen- en buitenland. Beide documentaires met een eigen thema. 4 mei herdenken en 5 mei vieren. Daarnaast wordt de inhoud gelardeerd met interviews met veteranen, veteranenzorg, thuisfront, defensie, en de politiek. Een tweede rode draad is het verscheiden van Vader der Veteranen Luitenant Generaal Ted Meines.